Sypiam Wygodnie

recenzje pobytów w hotelach, relacje z podróży, informacje branżowe – wszystko, aby spać wygodnie

Booking.com
Sypiam Wygodnie najwygodniej czyta się korzystając z Google Chrome
obserwuj również na Facebooku
Booking.com
Sypiam Wygodnie najwygodniej czyta się korzystając z Google Chrome
obserwuj również na Facebooku
INFORMACJE

HILTON HONORS – ZMIANY W PROGRAMIE

Od 9 stycznia 2020r. mamy parę nowości w programie Hilton Honors odnośnie zdobywania i gromadzenia punktów. Najważniejsze z nich to:

– DŁUŻSZA WAŻNOŚĆ PUNKTÓW

Punkty będą wygasać po upływie 15 miesięcy, a nie po 12stu.



– PUNKTY ZA WYDATKI

Punkty będą przyznawane za dodatkowe wydatki w takich markach jak Hampton, Tru, Homewood Suites, and Home2 Suites. Do tej pory naliczano je jedynie za nocleg.

– PUNKTY ZA ZAREZERWOWANE POKOJE

Od 9 stycznia uczestnik programu HH otrzyma punkty nie za dwa pokoje, a za aż cztery. Natomiast korzyści ze statusu nadal są jedynie dla posiadacza karty oraz jednej osoby towarzyszącej.

– LIMIT PUNKTÓW BAZOWYCH

Do tej pory uczestnik programu jednorazowo mógł otrzymać maksymalnie 100 000 punktów bazowych za wydatki w hotelach Canopy, Curio, Tapestry, Tru, Homewood Suites, Home2 Suites i Waldorf Astoria Jeddah. Obecnie limit ten zostaje zniesiony.




rezerwacje zrobisz w tym miejscu

Pełny regulamin: https://hiltonhonors3.hilton.com/en/terms/index.html

PODSUMOWANIE – OCENA ZMIAN W PROGRAMIE HILTON HONORS

Podsumowując, zmiany w programie Hilton Honors są… na plus!
Najbardziej cieszy mnie przyznawanie punktów za gastronomię w hotelach działających pod marką Hampton by Hilton. Do tej pory otrzymywaliśmy jedynie za sam nocleg. Kolejną, znaczącą zmianą jest zwiększenie ilości pokoi z dwóch do czterech, za które zostaną przyznane punkty bazowe. Uważam to za dobry ukłon w stronę m.in. rodzinnych wyjazdów.

więcej o hotelach z sieci Hilton Hotels i promocjach sprawdzisz pod tym linkiem

wizualizacja przedstawia świeżo otwarty hotel – Hilton Świnoujście Resort & SPA

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany.